10 Nisan 2014 Perşembe

Android için kilit ekranı uygulaması cover

Arkadaşlar bu sefer severek kullandığım bir android programından bahsedeceğim. Cover
Program ne iş yapar sorusuna kilit ekranı olarak işlev görüyor. Ancak bu kilit ekranı biraz akıllı. Ne yapmışta akıllanmış sorusunu cevaplandıralım.
Öncelikle kilit ekranında parola veya çizim kullanıyorsanız programda böyle özellikler yok. Evet büyük eski ama kolay kullanım üzerine yoğunlaşmışlar.


Kısaca tasarımından başlayalım.
Sol tarafta 5 adet Program kısa yolu bulunmakta ekranı aşağıdan yukarı doğru sürüklediğinizde sonraki 5 programa geçiyorsunuz. Bu programların üstüne bir tek tıklama ile programları çalıştırabilirsiniz direkt geçiş için program simgesini Soldan sağa sürüklemeniz yeterli. En alttaki menü simgesini benzer şekilde Sürüklediğinizde ekran kilitlenmeden önce her ne program olursa olsun ana ekrana dönecektir. (istisnalar kaideyi bozmaz) ana ekrana değilde bir önceki ekrana dönmek için boş.bir.yerde Soldan sağa sürüklemeyi deneyin. Şimdi sıkı durun bu programları ayarlayamıyorsunuz bu kötü gibi görünebilir ancak kilit ekranımızı akıllı yapanda bu zaten akıllı kilit ekranımız hangi programları sık kullandığımızı biliyor ve ona göre sıraya diziyor. Bir güzel özelliği de bildirim gelen uygulamaları bildirim sayısını simgenin sağ üst köşesinde belirtiyor. Tabi bu uygulamaları belirli Şablonlara yayıyor. İş yerinde farklı şablon evde gece ve gündüz farklı şablon dışarıda farklı arabada farklı. Her şablonda kullandığımız programlar değişiyor. Her şablonda ayrı artalan resmi kullanabiliyoruz. Peki şablonlar nasıl değişiyor. Sol üstte ayar menüsünden veya evde kullandığımız kayıtlı kablosuz ağı tanımladığınızda tanımladığınız kablosuz ağa bağlandığında o şablonda geçiş yapacaktır. Aynı durum iş.şablonu içinde geçerli. Ayrıca adres bilgisi girildiği takdirde gps kullanarak işte veya evde olduğunuzu bilebilir. Zaten işte veya evde değilseniz dışarıdasınızdır bu durumda dışarıda şablonundasınız arabaya binip hareketlendiğinizde araba şablonu devreye girecektir. Programları kendi bildiği gibi şablonları da kendi biliyor. Boşuna akıllı demedik. Unutmadan müzik çalar aktifken kilit ekranından play pause ileri geri komutları verilebiliyor. Ayrıca ekranı dik konumdan yatay konuma çevirdiğinizde telefonun sağ alt köşesinde kamera simgesi beliriyor tek dokunuşla kameraya geçiş yapabilirsiniz Sürüklemeye gerek yok. Eh bir kilit ekranı daha ne kadar akıllı olabilir ki. Ayrıca son derece stabil çalışmakta aylardır kullanıyorum hiç kilitlendiğini görmedim.
Nasıl edinebiliriz derseniz google play store unutun orada yok. Davetiyeyle dağıtılan bir program veya cover internet sitesinde mail adresi bırakılıyor (ben bıraktım hala dönmediler)  oraya gönderiyorlarmış ama ben size xda dan link vereyim buyrun indirin.


Hiç yorum yok: