10 Nisan 2014 Perşembe

Sony SmartWatch 2 İncelemesi

Sony Xperia Z Ultra alınca başladı herşey. Eee bu kadar büyük cihaz alırsan bazı zorunluluklarda arkasından kovalıyor. Önce çanta zorunluluğu ardından bluetooth kulaklık şimdide akıllı saat.

Almadan önceki önyargım akıllı saatlerin kullanılmasına daha erken olduğuydu. Önceden de hep aklımdaydı böyle bir akıllı saat almak ama artık zorunluluk halini aldı ve en nihayetinde almış bulunmaktayım.

Sony aslında bu konuda baya eski sayılır. Live view, Smartwatch 1 ve ardından smartwacts 2 geldi.

Gelişimini bırakıp direkt smartwatch2 ye odaklanalım.

Saat benim için hep vazgeçilmez olmuştur. Kolumda olmazsa olmaz aksesuardan öte ihtiyaç halini almıştır bende. Smartwatch2 sonrası diskalifye olan casio saatimden oldukça memnundum 7 senedir tık demedi. Denizde hamamda banyoda hiç mi hiç çıkarmadım. Helal olsun casioya çok sağlam saat yapmış. Ama bir saatin 7 sene kullanılması sonucu insan sıkılıyor. Bıkmıştım artık o zatten.

Smartwatch2 (SM2 diyeceğim) çok şık bir saat (Sony buna saatten ziyade Android kumandası diyor) 2 türü bulunuyor. Plastik kordonlu ve metal kordonlu. Metal kordonlusunun fiyatı 650 TL bence yüksek bir fiyat.

SM2 teknik özelliklerine işlemci vs. pek bahsetmeye gerek yok. Arayüz gayet hızlı. Cihaz alüminyum çerçeve endüstriyel bir dörtköşe tasarıma sahip. ön yüzü tamamen camdan oluşuyor ve 1,6 inç 220*176 piksel özünürlükte lcd ekranı bulunuyor. 3 adette android telefonlardan alıştığımız geri ana ekran ve menü tuşu kapasitif olarak hizmet ediyor. Sağ Yan tarafında alıştığımız sony power düğmesi ve Sol Yanda Micro usb şarz girişi mevcut kapaklı yapmışlar çünkü SM2 IP57 su geçirmezlik özelliğine sahip. Yani Eski saatimle yaptığım deniz hamam havuz sefalarına SM2 ile de devam edebileceğim. Bluetooth 3.0 ile Android 4.0 ve üstü tüm tablet ve cihazlara bağlanabiliyor. Bunun için Google Play den Smartwatch2 uygulamasını kurmanız yeterli.

Zaten Smartwatch2 uygulaması ile birlikte hemen öneri olarak telefon sms eposta gmail facebook twitter gibi uygulamalar tavsiye ile birlikte yüklenebiliyor. Ayrıca 150-200 adet uygulama Google Play Markette Ücretsiz-Ücretli bizi bekliyor.

Ben hemen 10 a yakın uygulama yükledim. Ayrıca belirteyim SM2 her ne kadar android işletim sistemine sahipse de bildiğimiz android değil bunun özelleştirilmiş bir sürümü ve google play bulunmamakta. Uygulamaları Telefon üzerinden yükleyebiliyoruz. Eşleştiğinde veya halen bağlıysa hemen SM2 mizde menü içerisinde görebileceğiz.

Yüklediğim programlarla yapabildiklerim.

En önemli özelliği Telefon konuşma olayı. Gelen bir çağrıyı SM2 ekranından görebiliyorsunuz. Rehberde kayıtlı resmide SM2 mizde ekranın 4 te 3 ünü kaplayacak şekilde görebiliyoruz. Eğer telefonumuzda kişi facebook hesabıyla eklenmişse facebook avatarı görüntüleniyor. Çağrıyı cevaplayabiliyoruz veya reddedebiliyoruz. veya reddedip daha önce oluşturulmuş mesaj şablonlarını sms atabiliyoruz. (Şuanda meşgülüm daha sonra döneceğim gibi) Kendinden 10 dan fazla şablon geliyor hepsi ingilizce yazılmış silip türkçelerini yazdım. Ancak fazla şablon başa bela olabiliyor. 1 veya 2 adet yeterlidir. Telefonla devam edelim SM2 den arama yapabiliyorsunuz. Rehberden bir kişi seçebilirsiniz. Favori kişilerinize ulaşabilirsiniz veya direkt numara çevirebilirsiniz. Ayrıca arama kaydına erişebiliyor. Bu listeden de arama veya şablon mesajı gönderebiliyorsunuz.

Sms hanouts whatsapp mesajlarını okuyabiliyorsunuz.

Hava durumunu saatinizden kontrol edebilirsiniz.

Ajanda kaydını kontrol edebilirsiniz. Hatırlatması olan kayıtları da zamanında hatırlatmakta. Ayrıca Anımsatıcılar listenizdeki hatırlatmaları da hatırlatabiliyor.

Maillerini görebilir Facebook ve twitter bildirimlerinizi alabilirsiniz. Hatta kimlerden belen bildirimlerin görüntüleneceğini de seçebilirsiniz.

Smart note ile telefonunuzdan aldığınız notlara SM2 den erişebilirsiniz. Son olarak Telefonu sessize veya titreşime alabilir. Müzik Playeri yönetebilirsiniz. Runtastic ile egzersiz yapabilir. istatistikleri görebilirsiniz ne kadar yol yaptınız eğim kalori gibi istatistikler.

Daha Onlarca program ile daha fazla iş yükleyebilirsiniz SM2 nize. SM2 telefonu yönetmenin en havalı yolu emin olabilirsiniz.

Benim için olmazsa olmaz araba motosiklette yakıt tüketimi elektronik cihazlarda da pil tüketimi konusu. Artık 2 side kabusum oldu. :))

SM2 pili çok iyi Henüz 2. Günüm dün akşam şarzdan çıkarttım. 20 saati doldurdu neredeyse %90 da. Anlaşılan 4-5 gün gidecek.

Birazda Resim atalım. Ortalık neşelensin. (En sondaki resim benim SM2 nin tıpatıp aynısı)

Hiç yorum yok: